השאלה העתיקה בדבר היכולת שלנו לעכל בשר אל מול מזון צמחי ממשיכה להעסיק רבים גם כיום. ישנם חוקרים הטוענים לטובת היכולת שלנו לצרוך מזונות מן החי (בשר, עוף ודגים), ומסבירים כי היא נובעת מהמבנה האנטומי של השיניים שלנו: כארבעה ניבים ו-20 שיניים טוחנות.
הסיבות למעבר לתזונה צמחית או טבעונית רבות. אז על מה כדאי לשים לב לפני שבוחרים בסוג זה של תזונה?
השאלה העתיקה בדבר היכולת שלנו לעכל בשר אל מול מזון צמחי ממשיכה להעסיק רבים גם כיום. ישנם חוקרים הטוענים לטובת היכולת שלנו לצרוך מזונות מן החי (בשר, עוף ודגים), ומסבירים כי היא נובעת מהמבנה האנטומי של השיניים שלנו: כארבעה ניבים ו-20 שיניים טוחנות. מנגד, ישנה הטענה לפיה אורך מערכת העיכול שלנו מלמד על היכולת לעבד מזון צמחי - מסלול העיכול אצל בעלי חיים האוכלים בשר קצר בהרבה ביחס לגודל גופם. זאת, לעומת בעלי חיים שצורכים מזון צמחי - אצלם מסלול העיכול ארוך פי 10 ביחס לגופם בשל המזון שדורש עיכול ארוך.
לכן, מזון חלבוני מהחי עלול לתסוס זמן ארוך מדי במערכת העיכול של בני אדם ולהעלות את הסיכון לזיהומים ולמחלות.