אגרון
|
|
רכיב הנקרא פטרוסטילבין (pterostilbene) ונמצא בשפע באוכמניות מציע הגנה מפני סרטן המעי הגס, כך עולה ממחקר חדש על-ידי חוקרים ממשרד החקלאות האמריקני ואוניברסיטת 'Rutgers'.המחקר, שנעשה בבעלי חיים, הראה כי הרכיב הוא חומר נוגד חמצון בעל עוצמה רבה וגם בעל פוטנציאל לפיתוח גלולה. ממצאי המחקר הוצגו בכינוס השנתי ה-223 של האגודה האמריקנית לכימיה.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
הספר "בטן מלאה - מבט אחר על אוכל וחברה", מדבר על הקשר בין תרבות ואוכל. אך אל תתנו לשם הזה להטעות אתכם, אין כאן טיול מסעדות נהנתני, תיאורי שווקים אקזוטיים או אוסף סיפורים על מאכלי עמים. הספר הקטן והמרתק הזה, מדבר על הקשר האמיץ בין התרבות לבין האוכל. על הדרך שבה התרבות קובעת מה יאמר האדם על האוכל ויותר מזה, מה אומר האוכל על האדם.
המשך... |
> ספרים חדשים
|
|
הכותב - ממבקרי המזון של הניו יורק טיימס - סוקר את האמצעים המדעיים השונים שמיושמים בימים אלה כחלק מהעיסוק במזון ובמרכיביו. בין היתר, הוא מתאר פיזיקאים הבוחנים בעזרת מיקרוסקופ אטומי את מבנהו המולקולרי של קרמל מתוך נסיון להבין את הסיבות להתגבשותו, שימוש בטכנולוגיית לייזר למעקב אחר החיידקים המייצרים את הטעם בגבינת האמנטל השוויצרית, ואת תהליכי ההנדסה הגנטית המביאים ליצירת חיטה עמידה ומזינה יותר.
המשך... |
> מדעים ואנשים
|
|
מחקרים שנערכו באיטליה ובשוויצריה על מנת לראות את הקשר בין צריכת הבצל והשום והיקף מחלות הסרטן. החוקרים מצאו שצריכת בצל רגילה של תרמה להפחתת הסכנה מהתפתחות סרטן המעי הגס, הגרון וסרטן השחלות. אפקט השום והבצל גדל ככל שהכמות הנצרכת גדלה. במחקר רפואי אחר נמצא כי שקיים קשר נוסף בין בשר אדום ומחלת הסרטן - סרטן המעי הגס. מחקרים רפואיים אחרים מצאו כי שוקולד מריר מסייע למניעת קרישי דם
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|