אגרון
|
|
טיפול רפואי חדשני מלווה מחקרים מוכיח כי ניתן להרגיל את הגוף למזון האלרגי על ידי איתור של סף הרגישות ואכילה מבוקרת של מזון שנועדה להפחית את הרגישות לאלרגיה הקטלנית.מדובר באלרגיה קטלנית שעלולה לגרום למוות. חשיפה לחלב חייבת להיעשות בזהירות ובפיקוח רפואי צמוד. עד כה "ילדים הסובלים מאלרגיה למזון היו חיים בחרדה מתמדת שמא בטעות ייחשפו למזון מסוים ויהיו בסכנת מוות".
המשך... |
> מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
|
|
נראה שאין עדות לירידה במשקל הקשורה לשימוש בממתיקים מלאכותיים. מתחיל להתעורר החשד שהגוף המקבל מסר ש"יש כאן מתוק", דואג להשיג לעצמו משאר המזון, את הקלוריות המובטחות שלא הגיעו עם הממתיק. למשל, במעקב אחרי המרבים בשתיית משקאות דיאטתיים נמצא כי יש להם סיכוי מוגבר להשמנה ולמחלות מטבוליות. נראה שזה לא פשוט להסיק שהמשתמש בממתיקים מלאכותיים מבטיח את אי-השמנתו.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
מחקר חדש מוכיח כי העשרת שמן זית בנוגדי חימצון מתה ירוק, משפרת את יעילותו במניעת התפתחות טרשת עורקים ומחלות לב. פרופ' מיכאל אבירם, מהטכניון והמרכז הרפואי רמב"ם בחיפה, החוקר מזה כ-25 שנים את מנגנוני התפתחות טרשת העורקים ותוצאותיה (התקף לב ושבץ מוחין), הודיע על מזון ים-תיכוני/מקראי נוסף בעל תכונות מעכבות טרשת עורקים: שמן זית המועשר בנוגדי חימצון מתה ירוק.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
ככלל, כל ילד שנולד משנה את האיזון של המערכת המשפחתית ומחייב את כל אחד מבני המשפחה לשנות משהו בהתנהלות ובתפקוד, ומכאן שהילד השני יגדל עם הורים שונים מאלה שפגש הילד הראשון. ההבדל הוא בעיקר בדגשים. ועדיין המעבר מזוג לשלישייה הוא דרמטי יותר. ברגע שבני זוג הופכים להורים הם נכנסים לתהליך הכולל הסתגלות לסטטוס החדש והתמודדויות ברמות שונות.
המשך... |
> ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
|
|
כל מזון שהינו פחמימה "מתנהג" בגופנו באופן שונה ובעל ערך גליקמי ייחודי לו. האינדקס הגליקמי מתאר את ההבדל בין הפחמימות במזונות שונים ומדרג אותן לפי השפעתן על רמות הסוכר בדם. האינדקס איננו מתייחס לכמות הפחמימות במזון אלא לקצב ספיגתן בדם, ולמעשה לקצב העלייה ברמת הסוכר בדם. האינדקס נמדד על בסיס של 50 גרם פחמימות זמינות במזון.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
אחרי שהמון תשומת לב הופנתה אל הפעילות הגופנית, במיוחד להרזייה, התחלנו להבין שגם למזון תפקיד מוביל בבריאותנו. זה לא מפליא לפיכך שבין סיכומי השנה שחלפה, נמצאה החדשה הבאה במדור WELL שבניו-יורק טיימס, כחדשה שנקראה השנה הכי הרבה - 11 המזונות הטובים שאתם לא אוכלים. ד"ר דינה ראלט ממליצה על כולם והוסיפה עוד אחד. מי שהכין את רשימת ה- 11 הוא ד"ר באודן, מחבר הספר - 150 מזונות הארץ הבריאים.
המשך... |
> הבריאות שלך
|
|
נשים מתקשות לסרב למאכלים האהובים עליהן, יותר מגברים. כך עולה ממחקר שהתפרסם באחרונה. במחקר שעשו ג'ין-ג'ק וואנג, העומד בראש המעבדה הלאומית ברוקהייוון, ועמיתיו, הם ניסו לברר מדוע אנשים מסוימים מפריזים באכילה, ואחרים לא. הם הופתעו לגלות הבדלים בתגובות המוח של נשים ושל גברים, בכל הנוגע לשליטה עצמית על האכילה. הגילוי עשוי להסביר מדוע שיעור ההשמנה בקרב נשים גבוה יותר מאשר בקרב גברים.
המשך... |
> אנשים , מזון ותזונה
|
|
|
|
|
במבט לאחור |
|
|
|