אגרון
מילות מפתח
א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת   
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
 
אישים
א   ב   ג   ד   ה   ו   ז   ח   ט   י   כ   ל   מ   נ   ס   ע   פ   צ   ק   ר   ש   ת   
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  
דילוג על ארוחות מחקר אמריקני מגלה כי אנשים רעבים נוטים לפנות קודם לפחמימות ולמזון עתיר קלוריות, ולאכול בסך הכל יותר מהרצוי. המזון במנה הראשונה קובע את ההמשך, אומרים החוקרים. החדשות האלה בוודאי לא יפתיעו את מי שמנוסה כבר בדיאטות או מי שרגיל לנשנש חטיפים על בטן ריקה, אבל המחקר חושף נתונים מעניינים על האופן שבו אנו בוחרים מה לאכול ובאיזה סדר לא תקין אנו חיים.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
האוכל משנה
תאריך: 04.07.2012
האוכל משנה סרט תיעודי רציני שבו מדברים מומחים לתזונה ורפואה. הם טוענים כי המזון הרבה יותר משמעותי למצב הבריאות שלנו מאשר אנו חושבים כיום. האוכל שאנו רגילים לאכול עובר תהליכי בישול מאבד את האנזימים שלו והויטמינים ואינו תורם לבריאותנו, להפך. מזון מהיר פוגע בבריאות שלנו. מה הם מזונות-העל אנו צריכים לשאוף אליהם? מדובר על חומרי מזון נוגדי חמצן.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
צום ואכילה על מנת להבין איך משפיע שינוי תזונתי על מצבו הבריאותו של האדם ד"ר פורמן חושף בפני הקוראים מספר מנגנונים המובילים למחלות ואת הדרכים לרפא אותן. ראשית, הוא מסביר את חולייו של התפריט המודרני, העשיר במזונות מן החי ובשומנים. הוא משווה הארעות של מחלות שונות בקרב אוכלוסויות החשופות לתזונה מערבית ובקרב אוכלסיות שמזונן מבוסס על בעיקר על מזון מן הצומח ומזון בלתי מעובד. חשיבות הצום הרפואי.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
אכילת יתר וקוגניציה כמה צריך לאכול כדי להישאר צלולים? המחקר גילה כי צריכת קלוריות גבוהה מדי, בין 2100 ל-6000 קלוריות, יכולה להכפיל את הסיכון להפרעות קוגניטיביות בלתי הפיכות, כמו אובדן זיכרון, בעיקר אצל אנשים בגילאי 70 ומעלה. המחקר בדק 1233 אנשים בין הגילאים 70 ל-89, שמילאו שאלונים לגבי צריכת הקלוריות שלהם ורמת היכולות הקוגניטיבית שלהם. ל-163 מתוכם הייתה הפרעה קוגניטיבית כלשהי.     המשך...
  >  אנשים , מזון ותזונה
מזון וחקלאות חקלאי העולם יצטרכו להגדיל את ייצור המזון ב-70% עד 2050, כדי לענות על צורכי האוכלוסייה, שתמנה עד אז תשעה מיליארד בני אדם. כך עולה מהערכה גלובלית ראשונה שפרסם האו"ם על מצב מאגרי החקלאות בכדור הארץ. משמעות הדבר היא שיש להגדיל במיליארד טונות את ייצור החיטה, האורז ודגנים אחרים, ולייצר עוד כ-200 מיליון טונות של בשר."המצב העולמי של מאגרי אדמה ומים למזון וחקלאות"     המשך...
  >  מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
לחץ דם ובריאות המחקרים האחרונים המוכיחים את הקשר בין התערבות תזונתית לשנוי לחץ דם, הביאו לסיומו את הויכוח, והוכיחו את הרלוונטיות של הגישה התזונתית במניעה וטיפול בי ל"ד בכל השלבים - החל ממניעה מוקדמת ועד לתמיכה תזונתית תוך כדי טיפול תרופתי. במאמר זה תינתן סקירת מחקרי ההתערבות האחרונים: מחקר DASH, מחקר DASH SODIUM וכן ממצאים לגבי קשר ההשמנה והאינסולין ליתר לחץ דם.     המשך...
  >  הבריאות שלך
ברוקולי, זה בריא?
תאריך: 16.03.2011
התאמה גנטית למזון ישראל פיתחה את תחום הנוטריגנומיקה. התחום עוסק בהבנת הקשר בין חומרי מזון לביטוי גנים, וכיצד ניתן להתאים תפריט תזונתי אישי לכל אדם בהתאם לפרופיל הגנטי שלו. החוקרים בפקולטה לחקלאות, מזון וסביבה ע"ש רוברט ה. סמית באוניברסיטה העברית בירושלים, מחפשים בשלב זה את הקשר בין מזונות שונים לביטוי הגנים. בשלב מאוחר יותר, המטרה היא להתאים תזונה לאנשים באופן ספציפי בהתאם לגנטיקה.     המשך...
  >  הבריאות שלך
הרשמה ללקט
דוא"ל
* להסרה
במבט לאחור
רשימת קטגוריות מלאה
אנשים וארגונים
עבודה ועובדים
אנשים פשוטים
אפשר גם אחרת
יוצאי הדופן והמיוחדים
אנשים , מחשבים ואינטרנט
קיבוצים ואנשי ההתיישבות
החברה החרדית
עולים חדשים ועולים ותיקים
עובדים זרים
תרמילאים ומטיילים
קשישים
אנשים והקונפליקט הישראלי-ערבי
בני נוער וצעירים
אנשים והמצב הכלכלי
סיפורי התמודדות
גמלאים
מגזר ערבי
מחקרים ועיונים בפסיכולוגיה
מחקרים ועיונים ברפואה וביו-רפואה
רפואה משלימה
רפואה אלטרנטיבית
הבריאות שלך
מחקרים ועיונים בסוציולוגיה ובאנתרופולגיה
מחקרים ועיונים בחינוך
מחקרים ועיונים בספרות
מחקרים ועיונים בהיסטוריה
מחקרים ועיונים בדמוגרפיה
מחקרים ועיונים בביולוגיה ובמדעי החיים
אנשים בעת העתיקה
ילדים , אמהות, הורים ומשפחה
יזמים, אנשי עסקים ואנשי היי-טק
ביוגרפיות, זכרונות ותולדות חיים
שכול
ניצולי שואה
סרטי תעודה
ספרים חדשים
מדעים ואנשים
אנשים , מזון ותזונה
אנשים, טבע וסביבה
אנשים במרחב הניהול
הרהורים ומחשבות
שיטות אימון
מחקרים ועיונים בקרימונולוגיה
סקירות מחלקת איסוף בפורטל הגורם האנושי
הנצפים ביותר
אודות  |   צרו קשר  |   שלחו קישור  |   RSS  |   אתר צמתי מידע
נבנה ע"י אפוק